Activitatile proiectului

Activitatile care se vor desfasura in cadrul proiectului sunt:

 1. Lansarea proiectului - organizarea unui eveniment si a unei conferinte de presa, care vor marca demararea proiectului.
 2. Informare si publicitate - activitatea se va desfasura pe toata perioada de implementare a proiectului si va consta in publicarea a doua comunicate de presa, la inceput si final de proiect, elaborarea si editarea de materiale publicitare (pliante, afise, mape), promovarea ofertei proiectului pe site-urile web ale beneficiarului si partenerului, articole de promovare a proiectului in presa scrisa si audio locala (inclusiv publicatiile on-line).
 3. Informare si orientare profesionala - furnizarea de informatii privind piata muncii si evolutia ocupatiilor, stabilirea traseului profesional, evaluarea si autoevaluarea personalitatii in vederea orientarii profesionale, consiliere in grup privind tehnici de cautarea a unui loc de munca.
 4. Program de formare profesionala - beneficiarul, in calitate de furnizor autorizat de formare profesionala, va organiza cu incepere din luna a 4-a de implementare a proiectului urmatoarele cursuri autorizate:
  • curs de initiere in ocupatia de vanzator;
  • curs de initiere in ocupatia de operator introducere, validare si prelucrare date;
  • curs de specializare in ocupatia de analist resurse umane;
  • curs de initiere in ocupatia de inspector de specialitate protectia muncii;
 5. Seminarii de informare privind egalitatea de sanse si dezvoltarea durabila - Se vor organiza seminarii la care vor participa someri apartinand grupului tinta care isi vor manifesta interesul pentru aceste evenimente.
 6. Consultanta si asistenta antreprenoriala - furnizare informatii specifice initierii unei afaceri: legislatia afacerilor, finantarea afacerilor, marketing, managementul si dezvoltarea afacerii, managementul resurselor umane, comunicarea in afaceri, asistenta in elaborarea planurilor de afaceri .
 7. Servicii de mediere - furnizarea de informatii privind locurile de munca vacante si conditiile de ocupare ale acestora; selectia candidatilor conform ofertelor locurilor de munca; intalniri bilaterale angajatori/someri.
 8. Inchiderea oficiala a proiectului - se va organiza un eveniment final de prezentare a rezultatelor proiectului, rezultate care vor fi mediatizate si pe site-urile beneficiarului.